Álló koszorúk, a ravatalos temetések kedvencei

A temetések hozzátartozója a sok virág, koszorú, amelyek díszítik az utolsó napot, a szertartást. Az egyik ilyen koszorú, amely a ravatalos temetés szinte kötelező hozzátartozója, az álló koszorú.

Az álló koszorúk általában 80-120 cm magas koszorúk, és akár 100 virág is belefűzhető a nagyobb változatokba. A szertartás főkoszorúja általában álló koszorú szokott lenni, a főkoszorú virágszámát ilyen esetben gyakran az elhunyt életkora szokta meghatározni.

Az álló koszorúk a kialakításukat tekintve egy fenyő alappal készülnek, amely kb. 45 fokban meg van döntve, innen kapták a nevüket is. A fenyő alap egy kör alakú drót vázra van felépítve, erre van ráhelyezve az álló rész, amibe a fenyő leveleket, virágokat építik be. Az álló koszorú első fele az, amely virágokkal van díszítve, azonban a kialakítás miatt a virágos rész elölről és oldalról látszik csak.

Az álló koszorúk leggyakrabban kör alakú formában készülnek, de a csepp és szív forma is egyre jobban kezd elterjedni az emberek körében.

Mivel egy nagy és drága koszorúról van szó, így általában a közeli hozzátartozók vagy nagyobb csoportok szoktak álló koszorút készíttetni egy szertartásra, temetésre.