Mikor lehet szükség csatornakamerázásra?

Ameddig otthonunkban a csatornahálózat megfelelően, problémamentesen működik, akkor jó a helyzet. Amikor azonban probléma van, akkor nagyon gyorsan rosszra fordulhat a helyzet, és segítségre lehet szükség. A problémák feltárására az egyik legjobb módszer a csatornakamerázás.

A csatornázással kapcsolatos leggyakoribb probléma a dugulás. Dugulás esetén legtöbbször az otthoni módszerek segítenek elhárítani a problémát, de előfordulhat, hogy szakember segítségére van szükség. A szakembereknek több eszköz is rendelkezésükre áll. Általában spirálos technikával szokták elhárítani a dugulást, de ha ez sem vezet eredményre, akkor szükség lehet a probléma helyének tanulmányozására, amiben a csatornakamerázás tud segíteni. Különösen azért tesz jó szolgálatot a csatornakamerázás, mert ha sikerül feltárni a dugulás pontos helyét, akkor nem kell esetlegesen a teljes nyomvonal mentén megbontani a csöveket, és azokat, ami körülveszi őket.

Nem csak duguláskor, hanem pl. csőtöréskor is hasznos lehet a csatornakamerázás. Csőtöréskor is gyakran előfordul, hogy csak azt vesszük észre, hogy valahol elfolyik a víz, de nem tudjuk, hogy pontosan hol. Ha nem akarjuk a teljes nyomvonalat kiásni, vagy a falból kibontani, akkor egy kamerával általában meg lehet határozni a csőtörés pontos helyét, és csak ott kell utána bontást végezni.