Mennyi a lézeres szemműtét utáni felépülési idő?

Mennyi a lézeres szemműtét utáni felépülési idő?Ha meghalljuk a „műtét” szót, akkor arról legtöbb embernek a hosszadalmas eljárás, a sokáig tartó gyógyulás, a lehetséges kockázatok jutnak eszébe. A lézeres szemműtétnél ezek nem így vannak. Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás szemműtét után, valamint, hogy mire kell ebben az időszakban figyelni.

Az eljárás maga is gyorsan lemegy, általában 10-15 perc alatt végeznek a szemműtéttel, nem kell órákig tartó beavatkozásra gondolni. Amint vége a lézerkezelésnek, a szemek már el is kezdenek gyógyulni, és legtöbb esetben néhány nap alatt teljes gyógyulás lesz tapasztalható.

Ennek a gyógyulásnak köszönhetően közvetlenül a szemműtét után előfordulhat, hogy a páciens homályosan lát, ezért is javasolják, hogy ne vezessenek autót az emberek közvetlenül a lézerkezelés elvégzése után.

Javasolt a TV, okostelefonok, tabletek, számítógépek mellőzése kb. egy napig, hogy felgyorsuljon a gyógyulás. Ezután viszont gyakorlatilag minden átlagos dolgot lehet már csinálni, amit szemműtét előtt is lehetett. Amire figyelni kell, hogy izzadtság ne menjen a szembe az első napokban, valamit kerülni kell a szem dörzsölését is. A kivételek az olyan dolgok, melyek közvetlenül érik a szemet. Ilyen az úszás (víz maitt), néhány sport (a kosz miatt, ami a szembe mehet), kontaktsportok (a szemet érő ütések miatt). Az ilyen aktivitásokat akkor lehet elkezdeni, ha az orvos engedélyt ad rá.