Szigetvár és környékének látnivalói

Szigetvár városa hazánk egyik történelmi szempontból jelentős települése, köszönhetően az 1566-os török ostromnak. A város és környéket számos nevezetességgel, látnivalóval rendelkezik, ezek közül fogunk néhányat bemutatni.

A szigetvári vár

A város fő nevezetessége természetesen a vár. A vár legelső építményét már a 15. század elején megépítették, később ebből az építményből fejlődött, alakult ki a későbbi végvár, amely útját állta az Európa belsejébe igyekvő török haderőnek. Ha szeptember elején érkezünk a városba, akkor nem csak magát a várat, hanem a harcokra emlékeztető ünnepséget, a Zrínyi Napokat is megcsodálhatjuk.

Magyar-Török Barátság Park

A szigetvári csatának állít emléket az 1994-ben készült Magyar-Török Barátság Park, amely a város mellett található, és egy ugyanilyen szobor található Szigetvár testvérvárosában, Trabzonban is. A szobrok Metin Yurdanur török szobrászművész alkotásai. A hagyomány szerint a park helyén volt I. Szulejmán sátra.

Török-ház

A Török-ház az egyetlen, török uralom idejéről fennmaradt épület a városban. A 16. században, török téglákból épült házban manapság török kori kiállítás található.

Gyógyfürdő

Nem csak történelemben, hanem természeti kincsekben is gazdag a város, melyek közül a 62 fokos termálvizet a Szigetvári Gyógyfürdő hasznosítja, használja ki. A gyógyfürdő több, egymást kiegészítő egységből áll, így minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási, pihenési módszert.