Férfi karikagyűrű vásárlási tanácsok

Amikor a karikagyűrű vásárlása kerül szóba, a legtöbb figyelem minden a menyasszony gyűrűjére összpontosul. De mire kell figyelni, ha a férfi karikagyűrűjének megvásárlásáról, kiválasztásáról van szó? Cikkünkből kiderül.

Költségkeret meghatározása

Amiben a férfi és a női karikagyűrű választás megegyezik, hogy a férfiak is jól teszik, ha vásárlás előtt meghatároznak maguknak egy keretet, amibe bele szeretnének férni. Ezzel nem csak a kiadás csökkenthető, hanem a gyűrű kiválasztására fordított idő is, mivel nem fogsz olyan gyűrűkre időt pazarolni, amiket az ára miatt biztosan nem engedhetnél meg magadnak.

Az életvitel figyelembe vétele

Ha folyamatosan viselni tervezed a karikagyűrűt, akkor figyelembe kell venni, hogy milyen tevékenységeket végzel mindennapjaidon, amik hatással lehetnek a gyűrűre. Itt olyan dolgokra kell gondolni, hogy pl. a fizikai munkát végzők gyűrűjét valószínűleg nagyobb hatásokat fog érni, mint az irodai dolgozókét.

A megfelelő gyűrű kiválasztásához tisztában kell lenni a lehetséges fémek tulajdonságaival:

  • arany: az alacsonyabb karátos arany strapabíróbb, mint a magasabb
  • ezüst: olcsóbb, mint az arany, de nem bírja olyan jól a gyűrődéseket
  • platina: ellenálló, de cserébe drágább is, valamint nagyobb súllyal rendelkeznek, így sokak számára nem megfelelők emiatt
  • titán: nagyon ellenálló, és kis súllyal is rendelkezik

A két karikagyűrű kapcsolata

Sokan szeretnek olyan gyűrűket választani, ahol a férj és feleség gyűrűi hasonlók, kiegészítik egymást.