Öltözködési tanácsok molett hölgyeknek

A divatos öltözködés nem csak a vékony hölgyeknek érhető el, ha testalkattól függően mindenkinek. Lássuk, molett hölgyek mire figyeljenek a divatos öltözködésnél.

A molett divat fontos alapja az ún. alkattípus meghatározása. Ez nem a molett testalkatot jelenti, hanem azon belül az egyes alaktípusok közül is ki kell választanod a legjobban illőt. Az alaktípus nem a testsúlytól függ, hanem a váll, derék, csípő arányoktól.

Oda kell figyelni a ruhák méretének helyes megválasztására is. Gyakori hiba, hogy a molett hölgyek vagy túl szűk vagy túl nagy méretű ruhákat hordanak. Ezek helyett általában a jobb választás a kettő közötti méret. A megfelelő méret meghatározása nem csak felsőknél, hanem nadrágoknál, szoknyáknál is nagyon fontos. Molett hölgyek számára az egyenes nadrágok és a hosszú szoknyák előnyösek általában. A szoknyákról nem kell lemondani semmiképpen sem, különösen, hogy molettként gyakran sokkal egyszerűbb szoknyát találni, mint nadrágot. Minél hosszabb egy szoknya, annál jobban nyújtja az alakot.

Szintén gyakori tévhit, hogy a molett hölgyek csak fekete vagy sötét színeket kell, hogy hordjanak. Általánosságban elmondható, hogy a sötét színek karcsúsítanak, de csak emiatt nem kell lemondani a világos színekről. A színes ruhák feldobják a megjelenést, különösen az élénk színek és a minták, mintás ruhák.