Miért választják egyre többen a ketogén diétát?

Ha fogyni szeretnénk, rengeteg különböző diéta közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja azt a megoldást, amely a saját testi adottságainak és étkezési szokásainak, igényeinek megfelel. Persze vannak olyan diéták, melyek az adott időszakban a legnépszerűbbek közé tartoznak, jelent ilyen pl. a ketogén diéta.

A ketogén diéta vonzerejét az adja, hogy szinte biztosan fogyni lehet tőle, ha valaki betartja az előírásokat. A ketogén diéta lényege, hogy az étrendből el kell hagyni a szénhidrátokat, csak minimális mennyiséget lehet belőlük fogyasztani. A szénhidrát hiányát a szervezet a zsírokból pótolja, és elkezdi lebontani a szírszöveteket. Ehhez kapcsolódik a ketogén diéta táplálkozási előírásainak másik fele is, mégpedig az, hogy a szénhidrátok helyett zsírokból kell pótolni a szükséges energiát.

A diéta sajátosságaira szinte mindenkinek a szervezete ugyanúgy reagál, elkezdi a zsírszöveteket lebontani, emiatt a diéta népszerűsége is ugrásszerűen megnövekedett.

Az étrendet tekintve a fehér lisztet és a cukrot el kell felejteni. Egy átlagos étrendben ezek a legnépszerűbb alapanyagok közé tartoznak, így elég nagy változtatásokra lehet szükség. Szintén nem szabad fogyasztani pl. rizst, tésztát, és a gyümölcsökkel is óvatosan kell bánni. Helyettük az étrend alapját a vörös és fehér húsok, halak, tojás, tejtermékek képezik.