Hogyan spóroljunk szerszám vásárlásnál

A minőségi, a jobb szerszámok gyakran egy kisebb vagyonba kerülnek, így célszerű elgondolkodni azon, hogy milyen lehetőségeink vannak a spórolásra, ha szerszámboltban, szerszám webshopban vásárolunk.

Több eszköz egyben

Az egyes szerszámok, szerszámgépek áránál gyakran jóval olcsóbban lehet beszerezni a szükséges eszközöket, ha olyan ajánlatokat keresünk, ahol 3-4 szerszámgépet árulnak, de jelentés kedvezménnyel. Ez a szerszámboltoknak is megéri, mert egyszerre 4 terméket tudnak eladni, akkor is, ha kisebb haszonnal, mint amit 1-1 terméken keresnének. Arra figyeljünk azért oda, hogy olyan eszközt ne vegyünk azért, amire nincs szükségünk, csak azért, mert csoportosan kedvezményes.

Törzsvásárlói kedvezmények

A legtöbb szerszámbolt, webáruház rendelkezik kedvezményekkel visszatérő, törzsvásárlók számára. Ezek általában százalékos kedvezmények szoktak lenni, így ha mindig ugyanattól a cégtől vásárolunk, akkor előbb-utóbb olcsóbban fogunk hozzájutni a szükséges eszközökhöz.

Vásároljunk csak egy gyártótól

Az egy gyártótól történő vásárlás előnye, hogy sok kiegészítő univerzális, így nem kell minden eszközhöz mindent külön megvásárolni. Pl. az akkumulátoros gépekhez tartozó akkumulátorok gyakran egyformák minden eszköznél, így nem kell mindenhez csere akkumulátort vásárolni, és elég lesz egy töltő is minden eszközünkhöz.

Csak olyat vásároljunk, amire szükségünk is van

Gyakori probléma a kiadásokat tekintve, hogy sokan megvásárolnak olyan eszközöket is, amikre amúgy egyáltalán nincs, vagy csak minimálisan van szükségük.