A mély zuhanytálca egyesíti a kád és a kabin előnyeit

Ha a fürdésről van szó, akkor a berendezéseket (és a tevékenységeket) tekintve két nagy csoportot különböztethetünk meg. Az egyik a fürdés, a másik pedig a zuhanyzás. Sokan vannak akik a kettő közül az egyikre esküsznek, de ma már nem kell választani közülük, ugyanis a mély zuhanytálca segítségével akár váltogathatunk is köztük.

A mély zuhanytálcák mérete a hagyományos tálcák méretével egyezik meg, azonban nem csak egy alacsony peremük van a víz megtartására, hanem magasabb, jellemzően 30 cm körüli. Ez természetesen alapterületével és magasságával sem helyettesít egy hagyományos kádat, de fürdésre már alkalmassá teszi ezeket a tálcákat. Különösen olyan kisebb fürdőszobákban használják előszeretettel ezeket a zuhanytálcákat, ahol a hagyományos méretű kádak nem férnek el. A másik megoldás ilyen esetben az aszimmetrikus kád szokott lenni, de az amellett, hogy általában nem túl nagy, zuhanyzásra sem alkalmas.

Ma már a megjelenésről sem kell lemondanunk, ha mély zuhanytálcát választunk, ugyanis ahogy a többi modern fürdőszobai berendezés, úgy a mély zuhanytálcák is készülnek prémium anyagokból és megjelenéssel, bármilyen stílusú fürdőszobához találni fogunk olyan darabot, amely a fürdőszoba ékköve lehet.