Spórolni lehet az online autógumi rendeléssel

Sokak számára furcsa lehet az a kijelentés, hogy az autógumi webáruházak megkönnyítik, olcsóbbá teszik a gumi vásárlási folyamatot, azonban ez így van. Ha az alábbi teendőket követed, ha odafigyelsz néhány dologra autógumi rendelés előtt, akkor nagyon egyszerűen fogsz tudni jó üzletet kötni.

Nagyon fontos része az online vásárlásnak a különböző autógumi webshopok összehasonlítása, ugyanis ezzel lehet a legtöbbet spórolni. Gyakran előfordul, hogy teljesen ugyanazt az autógumit akár 10-15% különbséggel lehet megtalálni különböző webshopok kínálatában. Amikor tehát kiválasztasz egy autógumit, akkor mindig nézz körbe, hátha máshol olcsóbban árulják, mint ahol megtaláltad.

Autógumi keresés előtt tisztában kell lenni a szükséges gumi méretekkel. Valószínűleg van már az autódon gumi, az adott felnire ugyanolyat érdemes venni a méreteket tekintve. Gyári felni esetén az autó gyártója megmondja, hogy milyen méretű gumikat ajánl az autóra, olyat kell keresni.

Amivel sokat lehet spórolni, az a gumi márkája. A márkás autógumik drágábbak, mint a kevésbé ismertek. Ha a helyi kereskedőnél vásárolsz, akkor gyakori probléma, hogy a kereskedő csak a partnereitől rendel gumikat, akkor is, ha van azoknál olcsóbb választási lehetőség, neki ugyanis az éri meg. Ha saját magadnak vásárolsz online, akkor az összes gyártó autógumija elérhető számodra.

A szezonokat követően gyakran van a webshopoknál kiárusítás, ahol a megmaradt gumikat olcsóbban árulják. Pl. téli gumit lehet olcsóbban venni tavasszal, nyárit pedig ősszel. Ha nem azonnal van szükség a gumikra, akkor ezeket az akciókat, leárazásokat érdemes figyelni, kihasználni.