Esküvői helyszín választási tudnivalók

Az esküvői helyszín megválasztása gyakran nehéz feladnak bizonyosul a házasodni készülők körében. Több szempontot is figyelembe lehet venni ahhoz, hogy megtaláld a legjobb választást.

Sokan vannak, akik távolság alapján választják ki a nagy nap helyszínét, hogy a vendégeknek minél kevesebbet kelljen utazni, minél kevesebben mondják le a meghívást amiatt, hogy nem tudnak eljutni/hazajutni. Mások a stílusra figyelnek jobban, hogy megtalálják azt a helyszínt, ami legjobban illik elképzeléseikhez, akkor is, ha ehhez kicsit messzebbre kell menni. Legtöbben természetesen az anyagiakra figyelnek oda, hogy pénztárcájuknak megfelelő helyszínt tudjanak találni.

A lehetséges helyszíneket több csoportba sorolhatjuk: hagyományos, trendi, különleges és extrém. A hagyományos a templomi esküvő, amit egy éttermi, rendezvényházi összejövetel követ. A manapság népszerű helyszínek közé tartozik a szabadtéri esküvő, szabadtéri lakodalommal. Ha a különlegességet preferáljátok, akkor a régi kastélyok, a Duna partja, vagy akár a hajón töltött esküvő is kiváló megoldás lehet. Az extrém helyszín sem jelenti azt, hogy el kell hagyni hozzá az országot, hazánkban is lehet olyan helyszíneke találni, ami másnak eszébe sem jutna, mint a lakodalmának helyszíne.

Bármilyen helyszínre is esik a választásotok, arra figyelni kell, hogy valószínűleg mások is kinézték már maguknak (ha csak nem az extrém megoldásokban gondolkodtok), így ajánlott időben lefoglalni a kiválasztott helyszínt, hogy semmiképpen se maradjatok le róla.