Válasszuk a bio kozmetikumokat

A bio kifejezésről általában a bio élelmiszerek jutnak az eszünkbe, de nem csak a táplálkozás során kap kiemelt helyet a bio jelzés, hanem a kozmetikumok területén is. A kozmetikumokat sokan elsősorban a nőkhöz kapcsolják, pedig mindenki használja a különböző krémeket, készítményeket. Nézzük meg a bio kozmetikumok előnyeit.

A bio kozmetikumok olyan készítmények, melyek kizárólag természetes anyagokból készülnek, és az elkészítésük során is csak olyan dolgokat használnak, melyek a természetben megtalálhatók. Nem is gondolnánk, de az egyik legnépszerűbb alapanyag kozmetikumok készítése során a mesterséges tartósítószer. Így érik el a gyártók, hogy a készítményeik hosszabb ideig is használhatók legyenek. A másik népszerű hozzávaló a mesterséges illatanyag. Természetes módon mindkettő kiválóan pótolható.

Mivel a kozmetikumokat a bőrünkön használjuk, ezért nem mindegy, hogy miből készülnek, miből állnak. A mesterséges anyagok nagyon gyakran károsak a bőrre. Hiába látják el tehát a feladatukat, ha azt úgy teszik, hogy károsak a szervezetünkre. Arról nem is beszélve, hogy gyakran előfordul, hogy a mesterséges alapanyagok irritálják a bőrt, kipirosodáshoz, viszketéshez vezetnek. Emiatt érzékeny bőrre kifejezetten előnyösek a bio kozmetikumok.

Oda kell azonban figyelni vásárláskor, mert a gyártók sokszor akkor is használják a bio vagy natúr kifejezéseket, ha a termékeik nem teljesítik a követelményeket. Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni, hogy tényleg bio termékről van-e szó.