A paracord karkötők előnyei

A paracord olyan anyag, amiből az ejtőernyők zsinórja is készül, köszönhetően annak, hogy a paracord rendkívül jól bírja a gyűrődést, rendkívül erős anyagról van szó. Ezeknek a tulajdonságoknak, az esztétikusságnak, valamint a könnyű megmunkálásnak köszönhetően dísztárgyak, ékszerek is készülnek paracordból. A legnépszerűbb talán a paracord karkötők készítése.

A paracord karkötők rengeteg előnnyel rendelkeznek viselőik számára, melyeket különösen azok tudnak kihasználni, akik több időt töltenek el a természetben, akik aktívabb életet élnek. A felhasználási módokhoz általában ki kell bontani a karkötőt, és a felhasználáshoz használt paracord zsinórt lehet különböző feladatokra használni. Mivel egy karkötő elkészítéséhez 2,5-3 méter, akár 250 kg teherbírású zsinórra is szükség lehet, így egy elég jó eszközt kapunk szétbontott karkötőnkből.

A paracord kiválóan alkalmazható cipőfűző helyett. Ha pl. túrázás közben elszakad a cipőfűződ, és nincs lehetőséged másikat beszerezni, akkor a paracord karkötőd jelentheti a megoldást a problémára.

Kötözési feladatokat is el lehet végezni a karkötő zsinórjával. Szintén táborozás, sátrazás közben, de akár a mindennapokban is szükség lehet kötözőzsinórra, amire a paracord zsinór is tökéletesen megfelelő. Sátrazáskor akár a sátor felállításához is használni lehet.

Felépítését tekintve a paracord 7 szálas zsinórból, valamint egy bevonatból áll. Maga a teherbíró 7 szál akár szét is bontható szálakra, így a 3 méter helyett egyből 21 méter zsinórod lesz, egyenként kb. 30 kg teherbítrással.