Mire jó a bérelt vonali internet?

Mire jó a bérelt vonali internet?A vállalatok életében általában eljön az az időszak, amikor az általános internet szolgáltatás lehetőségei nem elégítik ki az igényeket. Ilyen esetekben több lehetőség is van arra, hogy a megnövekedett feladatokat megoldják, egy ilyen lehetőség a bérelt vonali internet.

A bérelt vonali internet a lehetséges internet hozzáférések között a legmagasabb kategóriát jelenti. A vonal a felhasználóig folyamatosan ellenőrzött; a fel,- és letöltési sávszélesség megegyezik; ez a sávszélesség garantált mindkét irányba; korlátlan adatforgalommal rendelkezik; magas éves rendelkezésre állás; lehetővé teszi szerverek saját üzemeltetését; nagyméretű fájlok küldésére és fogadására tökéletes.

Ezekből a jellemzőkből jól látható, hogy olyan cégek számára ajánlott a bérelt vonali internet, akik rendszeresen bonyolítanak le nagy adatforgalmat. Ilyenkor mindig szükség van a teljes sávszélességre, nem fordulhat az elő, ami lakossági internetnél igen, hogy adott esetben belassulhat a rendszer, ha egyszerre sokan használják.

Ha egy vállalat saját webshopot vagy honlapot üzemeltet, akkor érdemes lehet elgondolkodni ezen a fajta rendszeren. Emellett jó megoldás a bérelt vonali internet, ha folyamatos videó kapcsolatra van szükség (kamerarendszer folyamatos közvetítése, rendszeres tárgyalások, konferenciák videón keresztül), valamint vállalatirányítási rendszerek esetén is. Mindezek mellett használható lokális hálózatok összekapcsolására is, így akár két vagy több olyan hely is összeköthető, ahol a vállalat szempontjából fontos feladatokat végeznek, de külön helyen találhatók.