A cserepeslemez fedés előnyei

A családi házak tetőfedéséről a legtöbb embernek a cserép (égetett agyag vagy kerámia) jut eszébe. Ma már azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a cserepeslemez fedések. Ilyen megoldás pl. a Gerard-tető, ami nemzetközi szinten is elismert tetőfedési forma.

Amíg régen csak ipari, mezőgazdasági épületek tetjén láthattunk lemez fedés, addig ma már családi házak kedvelt megoldása is. Természetesen nem az olyan lemez tetőre kell gondolni, amivel egy ipari csarnokot fednek le, de a megoldás hasonló, csak a családi házak esetén esztétikusabb, cserép fedéshez hasonló kinézettel rendelkezik.

A cserepeslemez előnyei

  • Gazdaságos: Ez az egyik fő előny, amikor a költséges tetőépítésről, tetőcseréről beszélünk. A lemezeket méretre vágva lehet rendelni, így minimalizálható az anyagveszteség. A héjalás könnyű súllyal rendelkezik, így nem igényel nagy teherbírású tetőszerkezetet, aminek kialakításán így szintén lehet spórolni.
  • Gyors kiépíthetőség: A könnyű súlynak és a méretre vágásnak köszönhetően a lemezek felszerelése rendkívül gyorsan, és sokkal kevesebb munkával történik, mint a cserép fedések elkészítése. Ez a kevés munka is hozzájárul a gazdaságossághoz.
  • Biztonságos: A cserepes lemezek viharálló, szélállók, és ellenállnak az extrém időjárási (jégeső, hurrikán) és egyéb (pl. tűz) körülményeknek is.
  • Hosszú élettartam: Köszönhetően a rendkívüli ellenállóságnak, a cserepeslemez tetők akár 50 évig is megoldják a tetőfedési problémákat. A Gerard gyártó pl. 25+25 éves garanciát vállal termékeikre, ami mutatja, hogy mennyire jól bírják a gyűrődést.