Barcs és környékének látnivalói

Barcs település Somogy megyében található, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén. Ugyan országhatár melletti településről van szó, mégis sokan látogatnak ide, mert rengeteg különböző látnivaló és kikapcsolódási lehetőség van Barcson és közelében. Ezek közül a barcsi látnivalókat fogjuk bemutatni.

A Duna–Dráva Nemzeti Park teljes területe látványos, mindenképpen megéri egyszer meglátogatni a nemzeti parkot, megcsodálni a tájakat, találkozni az itt élő állatokkal. A nemzeti parkhoz számos kiállítás, épület is tartozik, melyeket megéri meglátogatni.

Az egyik ilyen épület a Dráva Kapu Bemutatóközpont, amely a Dráva menti védett területek természeti értékeit mutatja be. Megismerhetők az itt élő állatok és növények, az interaktív berendezéseknek köszönhetően pedig akár a állatok hangját is lehet hallani. A Bemutatóközponthoz tanösvény is tartozik, ahol az élőhelyek is megismerhetők.

Egy másik tanösvény a Barcsi Borókás, amely kb. 1 óra alatt bejárható, és bármikor szabadon látogatható.

A Dráva Múzeumban a néprajzi és a történettudományi területeket lehet közelebbről megismerni, köszönhetően az állandó és az időszakos kiállításoknak.

A közelben található a Széchenyi család kastélya, amely nem a legjobb állapotban van jelenleg, de azért érdemes egyszer meglátogatni.