Hogyan válasszunk lézeres szemműtétet?

A rossz látás miatt egyre többen vannak azok, akik a szemüveg, kontaktlencse helyett a lézeres szemműtétet választják. Számos különböző klinika és kezelés között lehet azonban manapság már választani, a https://www.lezeres-szemmutet-ar.hu/ oldalon részletesen foglalkoznak azzal, hogy mi alapján.

A lézeres szemműtét típusa alapján

Az első választási lehetőség a lézeres szemműtét típusa alapján történhet. A legolcsóbb a PRK kezelés, amely egylézeres kezelés. Típusát tekintve a legolcsóbb a nem egyénre szabott verzió, amit az egyénre szabott és a No-Touch PRK követ.

A következő szint a LASIK eljárás, amely még egylézeres szemműtét, de már a lebenyes kezelések közé tartozik. Kevésbé népszerű azonban, mivel bizonyos esetekben szövődményekkel járhat.

A kétlézeres szemműtétek közül a legnépszerűbb a FEMTO szemműtét, ezt szinte mindegyik magyar klinika kínálja ügyfeleinek, különböző fantázianéven. A FEMTO lényegesen kényelmesebb, mint a PRK és biztonságosabb, mint a LASIK. Nem véletlenül népszerű.

A FEMTO-nál is modernebb a Visumax kezelés, szintén kétlézeres, de kíméletesebb kezelésről van szó.

A műszaki tartalom alapján

Nem csak a kezelés típusa, hanem a rendelkezésre álló lézer technológia is fontos tényező a lézeres szemműtét választásakor. Ennek már nehezebb utánajárni, ugyanis az átlagember nem tudja a különbségeket az egyes lézerek között. A fenti linken erről is lehet összefoglalást, információkat találni.