Mikor jobb a kemping, mint az apartman?

Nyaralás előtt, különösen, ha a Balatonról van szó, sokak számára felmerül a kérdés, hogy milyen típusú szállást válasszanak, kempinget vagy apartmant. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, nézzük, hogy mikor érdemes balatoni kempinget választani szállásként.

Kempingeket sokan elsősorban az alacsonyabb árak miatt választanak. Egy családi nyaralás esetén sokkal olcsóbban ki lehet jönni kempingezéssel, mint ha egy teljes apartmant kellene kibérelni. Szintén az anyagiak miatt, valamint a társaságnak köszönhetően nem csak családok, hanem fiatalabb baráti társaságok is rendszeresen választják a kempinget a Balaton partján.

Akkor is a kemping a nyerő, ha a szabadban, a természethez közelebb szeretnéd a balatoni nyaralást eltölteni. Kempingeket általában zöld területeken alakítanak ki, fák alatt, fák közelében, vagy akár közvetlenül a Balaton partján. Apartmanokat is lehet ilyen környezetben találni természetesen, de sokkal drágábban.

Szintén gyakori választás a kemping fesztiválok alkalmával. Ilyenkor is elsősorban a megfizethető ár miatt választják sokan a kempingezést, de az is közrejátszik, hogy a kemping általában a fesztivál területén található, így a fesztivál teljes idejét a fesztivál területén lehet eltölteni.