Autós kesztyűk karbantartása

Az autós kesztyűk általában bőr kesztyűk, így az anyaguk, valamint a rendszeres, kemény használatuk miatt ezek a kesztyűk nagy odafigyelést, rendszeres karbantartást, törődést követelnek meg. Lássuk, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban.

Az egyik legfontosabb, ami mindenki számára fontos lesz, hogy vízszintes felületen kell tárolni a kesztyűt, és arra is ügyelni kell, hogy száraz helyen, a napsütéstől és fűtőforrástól távolt tároljuk. Arra is ügyelni kell, hogy mindig szárazon tesszük be a dobozba, szekrénybe az autós kesztyűt.

A víz nem csak tároláskor, hanem általánosságban is kihívásokat jelent bőr autós kesztyűk esetén. Ha vizes lesz a kesztyűnk, akkor hagyni kell, hogy természetesen száradjon meg. Nem szabad a napra tenni, hajszárítóval szárítani, radiátor, tűz mellé tenni, ezek ugyanis teljes kiszáradáshoz vezetnek, ami miatt megkeményedik, használhatatlan lesz a kesztyű.

A karbantartáshoz hozzátartozik a megfelelő használat is. Ez azt jelenti, hogy amikor felhúzzuk a kesztyűt, akkor ne a csukló felőli végét húzzuk, hanem az az ujjaknál nyomjuk inkább lefelé. Hasonlóan oda kell figyelni a levételnél is. Ne egy ujjat húzzunk, hanem az összeset lazítsuk meg, majd egyszerre húzzuk őket. Ezek segítenek abban, hogy egyenletesen, kíméletesen húzzuk a bőr kesztyűt, hogy minél jobban meg tudja őrizni eredeti formáját, állagát.