Mit csináljunk rossz időben a Balatonon?

Mit csináljunk rossz időben a Balatonon?A balatoni nyaralás mindenki számára általában a kikapcsolódást, pihenést, strandolást jelenti. Ezekhez általában szükség van a jó időre. Előfordulhat azonban, hogy nyaralásunkkor nincs szerencsénk, és rosszra fordul az idő. Erre az esetre készítettünk össze néhány dolgot, amikkel el lehet ütni az időt.

Borvidékek

Ez általában az északi partra jellemzőbb inkább, de lehetőségünk van pincék, borvidékek felkeresésére. Ehhez nincs szükség napsütésre, tökéletes elfoglaltságot nyújt akár esőben is. Nem csak italokat találhatunk ilyen helyeken, hanem ebédre, vacsorára is kiváló lehetőséget nyújtanak, akár az egész család számára is.

Múzeumok

Számos különböző múzeumot is meglátogathatunk, ha nincs lehetőségünk strandolásra. Ilyenek pl. a balatonedericsi Afrika Múzeum, a siófoki Tojásmúzeum, a tihanyi Baba Múzeum vagy a keszthelyi Véres Középkor Kínzásmúzeum.

Pannon Csillagda

A Pannon Csillagda Látogatóközpont Bakonybélben található, feladata egy időjárás, napszak és szezonfüggetlen, tudományos igényű, ugyanakkor szórakoztató, csillagászatra épülő turisztikai szolgáltatás kialakítása.

Tavasbarlang

A Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpont különlegességét nem a cseppkövek, hanem az utánozhatatlan hangulatú barlangi csónakázás biztosítja. A barlangot 1903-ban fedezték fel, és ezután tíz évvel nyitották meg látogatók számára.

Levendula Ház

A tihanyi Levendula ház a levendulatermesztés mellett a Tihanyi-félszigetről is mesél: megismerheted a vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját; valamint a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését.