A kisbusz kölcsönzés lépései

Nyaralni mennél, de nincs mivel? Van mivel, de nem elég nagy? Ilyen esetekben megoldást jelenthet a kisbusz kölcsönzés. Nem kell megijedni tőle, a kisbusz kölcsönzés egyszerű folyamat, lássuk, hogy mit kell tudni róla.

Amire már a kisbusz keresés előtt érdemes odafigyelni, hogy ha te akarod vezetni a kisbuszt, akkor legyen hozzá megfelelő jogosítványod. A 8-9 személyes kisbuszokat személyautó jogosítvánnyal is lehet vezetni, ha ilyet választasz, nem járhatsz rosszul.

Első lépésként szolgáltatót kell keresni, ami kisbuszok kölcsönadásával foglalkozik. Érdemes több szolgáltató kínálatát, kisbuszait, árait összehasonlítani, hogy a lehető legjobb üzleted tudd kötni. Mindenképpen rendes céget keress, olyat, amely rendelkezik a szükséges engedélyekkel, papírokkal.

Érdemes átgondolni, hogy milyen felszereltségre van szükséged, és ennek megfelelő kisbuszok között válogatni. A felszereltség az árakban is jelentkezni fog, felesleges többet fizetni olyan dolgokért, amire nincs szükséged.

Ha hosszabb időre kölcsönöznél, akkor érdemes megpróbálni alkudni. A hosszabb kölcsönzési idő miatt gyakran lehet kedvezményeket kapni, akkor is, ha nincsenek meghirdetve.

A kölcsönzési papírok aláírása előtt vizsgáld meg az autót, hogy ránézésre a műszaki állapota rendben van-e, hogy megfelel-e a valóságnak, amit a hirdetésben, bemutatásban láttál. Szerződést mindenképpen írj alá, az biztosítja, hogy nem fognak átverni, és azt is, hogy jársz pórul, ha pl. karambolban lesz részed a bérelt kisbusszal.