Karikagyűrű karbantartása, óvása

Karikagyűrű karbantartása, óvásaA házas emberek egyik legféltettebb kincse a karikagyűrű, melyet szeretnének mindig biztonságban és tisztán tartva, védve tartani. Cikkünkben ehhez fogunk segítséggel szolgálni.

A biztonságban tartáshoz az egyik legjobb megoldás, ha biztosítást kötünk a gyűrűre (vagy akár mindkét fél gyűrűjére). Vannak olyan lehetőségek, melyek segítségével lopás esetén visszakapjuk a gyűrű árát, vagy legalábbis annak nagy részét. Drágább karikagyűrűk esetén érdemes lehet megfontolni.

A tisztán tartáshoz meg kell tisztítani a karikagyűrűket a rárakódó kézkrémektől, az olajos bőrtől vagy csak a mindennapi kosztól. Erre megfelelő megoldás a meleg víz, a mosogatószer vagy a lágy fogkrém használata.

Ékszerész felkeresésével biztosíthatjuk azt, hogy hozzáértő veszi szemügyre a gyűrűt, és egyből ki is tudja javítani az esetlegesen felmerülő hibákat. Ha nem szeretnénk magunk tisztítani, akkor azt is el tudjuk itt végeztetni, ami biztosítja a tökéletes tisztaságot.

Vegyszerektől óvjuk a gyűrűt. Ha vegyszeres vízbe nyúlunk, pl. mosogatáskor vagy takarításkor, akkor célszerű levenni erre az időre, mivel ezek a vegyszerek nem csak a koszt távolítják el, hanem megrongálhatják a gyűrűt is.

Úszás közben járjunk el fokozott figyelemmel, mert a víz hatására összemehet ujjunk, ami ahhoz vezethet, hogy lecsúszik róla a gyűrű, így könnyen elveszíthetjük