Mit csinál a rendezvényszervező?

A rendezvényszervezés az egyik sláger állások közé tartozik manapság, ugyanis egy kreatív, emberközpontú munkáról van szó, amely ráadásul jól is fizethet. De mit is csinál pontosan egy rendezvényszervező?

A rendezvényszervezők, ahogy a munka neve is mutatja, különböző rendezvényeket szerveznek meg, bonyolítanak le. Vannak olyanok, akik általánosságban bármilyen rendezvényt megszerveznek, mások pedig szakosodnak, és egy adott területen tevékenykednek inkább.

Az első lépés a rendezvényszervezésben az ügyféllel történő megállapodás. Ennek keretein belül megbeszélik az elvárásokat, elkészítik, aláírják a szerződéseket, és akár a rendezvényszervező az alapokat fel is tudja vázolni az ügyfél számára.

Ezt követően a rendezvényszervező elkezdi a munka érdemi részét, a rendezvény tényleges szervezését. Ehhez rendkívül sok feladat tartozik, a specifikus feladatok függnek a rendezvény típusától. Gyakran szükség van engedélyek beszerzésére, szerencsére ennek jogi hátterével tisztában vannak a profi szervezők is. Meg kell tervezni, hogy hol lesz a rendezvény megtartva, elő kell készíteni a helyszínt a rendezvényhez, fellépőket, szolgáltatókat kell toborozni, ki kell találni egyáltalán a programokat.

A rendezvényszervezés rengeteg telefonálással, kapcsolattartással, papírmunkával jár. Sokak számára azonban pont az a pörgés vonzó a munkában, amivel ez a munka jár.