A lakás bérlés előnyei

Sok olyan ember van, akik nem saját lakásukban laknak, hanem bérelhető lakásban. Legtöbben kényszerből, de vannak, akik a lakás bérlést választják a saját lakás vásárlása helyett, a számos előny miatt. Ezeket az előnyöket fogjuk részletezni.

A lakásbérlés főbb előnye is az az egyben, ami miatt legtöbben a bérlést választják, ez pedig az alacsonyabb ár. Ugyan nem rendelkezünk saját lakással, de csak addig kell fizetni a bérlésért, amíg a lakásban lakunk, ha továbbállunk, akkor már nem. Anyagilag olyan szempontból is megéri, hogy meghibásodás, javítás esetén a tulajdonos állja a számlát bérelt lakás esetén, így bérlőként sokkal alacsonyabb kiadásokra lehet számítani.

Egy bérelt lakással sokkal nagyobb a mozgásterünk, sokkal rugalmasabb az életünk. Egy saját lakást nem lehet csak úgy otthagyni, mint egy béreltet, és legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy ha másik településre költöznek, ott is vásároljanak egy saját lakást maguknak.

A lakás bérlés sokkal gyorsabban megy, mint a vásárlás. Sokkal több kiadó lakás is van, és a papírmunka is sokkal egyszerűbb. A kauciót kell kifizetni, 1-2 havi díjat előre, és már be is lehet költözni. Az elkötelezettség is jóval kisebb bérlés esetén, mint vásárlásnál, különösen amiatt, hogy kevesen fizetik ki egy összegben a vételárat, legtöbben általában hitelt vesznek fel lakásvásárláskor.