Néhány tudnivaló a lézeres szőrtelenítésről

A lézeres szőrtelenítés rengeteg előnnyel rendelkezik a többi szőrtelenítési lehetőséghez képest. Emiatt egyre többen vannak, akik lézeres szőrtelenítésen gondolkoznak, nekik szeretnénk segíteni a tájékozódásban, választásban.

Az első kérdés általában a lézeres szőrtelenítés ára szokott lenni, amikor meglátja valaki, hogy mennyibe is kerülnek a kezelések. Valóban nem olcsó megoldásról van szó, de hosszú távon gazdaságosak a kezelések.

Gyakran úgy hirdetik a lézeres szőrtelenítést, hogy végleges megoldást nyújt. Ez nem teljesen igaz, mert az első kezeléssorozatot követően szükség lesz emlékeztető kezelésekre később is, de sokkal kevesebb alkalommal, mint az első sorozatnál. Az első kezelések addig tartanak, amíg sikerül megszabadulni a kiválasztott területen a szőrzettől. Ez mindenkinél különböző számú alkalmat jelenthet, de általában minimum 6-8 kezelésre szükség szokott lenni, így lehet kalkulálni az idővel és a kiadásokkal is.

A lézeres szőrtelenítés a bőrt is igénybe veszi, emiatt fokozottan figyelni kell a napsütés és a szolárium elkerülésére, valamint a napsütés elleni védelemre. Az alkalmazott lézertől függően ez akár azt is jelentheti, hogy hetekig nem szabad napozni, szoláriumba menni. Emiatt sokan szeretik inkább a téli, hidegebb időszakra időzíteni a lézeres szőrtelenítő kezeléseket.

A lézeres szőrtelenítés sajátossága, hogy sötét színű szőrszálak esetén alkalmazható csak, mert a bennük található festékanyagot használják fel a szőrtelenítéshez.