Tolna megye látnivalói

Tolna megye hazánk egyik egyik legszebb megyéje, köszönhetően együttesen a településeknek, az építményeknek és a természeti adottságoknak. Nem véletlenül keresik fel rengetegen Tolna megyét, ha kikapcsolódásra vágynak. Lássuk, mit érdemes megnézni.

A Paksi Atomerőmű és Paks városa

A megye egyik legismertebb építménye a Paksi Atomerőmű. Az erőmű hazánk egyetlen atomerőműve, és lehetőség van a meglátogatására, megtekintésére is. Pakson és környékén szállások sokaságából válogathatunk, és innen a megye legtöbb látnivalója könnyen, gyorsan elérhető.

Makovecz Imre építményei

Az utóbbi idők egyik legismertebb magyar építésze, Makovecz Imre több olyan épületet is tervezett, melyek Tolna megyében készültek el. A kakasi faluház építése 1987-ben indult meg az építész tervei alapján, de paksi templomot és a paksi vásárcsarnokot ő tervezte. Érdemes megtekinteni egyszer az épületeket, nem csak az építészetek kedvelőinek.

Bátaszéki templom

Szintén templom Bátaszék legfőbb látnivalója, a helyi plébániatemplom. A templom nem csak a településből, hanem a teljes környékből kiemelkedik több mint 82 méteres magasságával.

Várak Tolna megyében

Ahogy hazánk jelentős részén, úgy Tolna megyében is maradtak fenn várak a régmúltból. Ezek Simontornya, Ozora és Dunaföldvár várai, melyek fontos szerepet játszottak hazánk történelmében.