Új sport, a baltadobálás

Amikor valaki egy baltát fog a kezébe, eszébe juthat, hogy milyen lehet azt elhajítani. Ma már azonban nem csak céltalanul lehet eldobni egy baltát, hanem sportként is tekinthetünk erre a tevékenységre.

A sport Kanadából indult útjára, azonban ma már hazánkig is elért. Hazánkban is lehet, pl. Budapesten, baltát dobálni, biztonságos körülmények között, de nemzetközi szinten versenyeket, világbajnokságot is rendeznek.

A baltadobálás lényege, hogy egy általában fából készült céltáblába kell „beleállítani” a baltát néhány méteres távolságból. Ez nehezebbnek hangzik, mint amilyen valójában, néhány dobás után a teljesen kezdők is elkezdik „érezni”, elsajátítani a sikeres dobáshoz szükséges technikát. A balta súlyát is figyelembe kell azért venni, mert mégis egy relatívan nehéz tárgyat kell elhajítani, azonban, aki a súllyal megbirkózik, a technikát könnyedén megtanulhatja.

A szervezett körülmények között történő baltadobálás előnye, hogy a balesetektől nem kell félnünk. Úgy vannak kialakítva a pályák, hogy a dobósávba ne tudjon senki még csak véletlenül se belépni, a céltábla fából van, és mögötte olyan anyag van elhelyezve, amely felfogja a mellé ment dobásokat.

A baltadobálás kiváló lehetőség kikapcsolódásra, szórakozásra, csapatépítésre mindenki számára. A sport egyéniben és csapatban egyaránt űzhető, férfiak és nők számára is kiváló szórakozást, adrenalinnal telített időtöltést nyújt.