Gyakori hibák online bútor vásárláskor

Manapság már szinte mindent be lehet szerezni az internetről. Nincs ez másképp a lakberendezési eszközökkel sem, köszönhetően az online bútor áruházaknak. Egyre többen vásárolnak az interneten bútorokat, azonban olyan hibák előfordulnak, melyeket rengetegen elkövetnek. Lássuk, melyek ezek.

A méretek figyelmen kívül hagyása

Legtöbben csak a bútor méretére és a rendelkezésre álló helyre figyelnek oda, arra nem, hogy oda be is kell juttatni a bútorokat. Pl. egy emeleti lakásban előre meg kell gondolni, hogy van-e elég hely bevinni a bútorokat. Elég széles a lépcső? Befér a bútor a liftbe? Elég nagy a bejárati ajtó? El lehet fordulni cipelés közben a franciaággyal? Stb.

Ha szétszerelhető a bútor, nincs olyan sok probléma, de minden minden szerelhető szét.

Kevés figyelem a színekre

A képeken a színek nem mindig olyanok, mint élőben. Ezt sokszor csak úgy tudjuk előre megállapítani, ha kérünk anyagmintát a cégtől, ahonnan rendelni szeretnénk. Ez gyakran pénzbe kerül, de mégis jobb pár ezer forintot kifizetni pluszban, mint rendelés után rájönni, hogy nem megfelelő a kanapé színe.

Spórolás a szállításon, összeszerelésen

A bútorok szállítása valóban nagyon drága is tud lenni, azonban vannak olyan szolgáltatások, melyeket megéri megfizetni. A legtöbb bútor könnyedén összerakható otthon is, de mi van, ha pont olyat vásárolunk, amihez szaktudás kell? Az alap szállítási megoldások általában csak a ház elé szállítják a bútorok, a bevitelről magunknak kell gondoskodni. Ha egyedül vagyunk otthon, és mondjuk a 2. emeleten lakunk, akkor elég nehéz dolgunk lesz a bútor bevitelével, ha nekünk kell megoldani.